Anne sütünün saklanması, hayatın koşturmacası içerisinde çoğu zaman annenin ihtiyaç duyduğu bir durumdur. Çalışan anneler, her emzirme de bebeğinin yanında olamayan anneler için sütün sağıldıktan sonra uygun ortam koşullarında, uygun kaplarda muhafaza edilebilir. Temizliğe dikkat edilerek sağılan anne sütü; oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabı rafında (+4 derecede) 3 gün ve derin dondurucuda (-18 derecenin altında) 3 aya kadar saklanabilir. Ayrıca uygun kaplarda veya poşetlerde saklanmalıdır. (3-3-3 Kuralı). Süt sağıldıktan sonra, üzerine tarih ve saatin yazılması da önerilir. Verme önceliği bu şekilde kolay bir şekilde ayarlanabilmektedir.
Sibel Karagöz. Anne sütünün saklanması, Evdeki uygulamalar. Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Yenidoğan Dergisi
Baikale Hç at al. Anne Sütünün Saklama Koşullarına Yönelik Güncel Bilgi ve Uygulamalar. DEUHYO ED 2014,7 (4), 311-314